3 voordelen van een tegelvloer

tegel

Wanneer je jouw nieuwe woning gaat inrichten heb je de keuze uit enorm veel verschillende soorten vloeren. Veel mensen zullen snel een keuze kunnen maken, maar voor anderen kan deze keuze enorm lastig zijn. Steeds vaker zien we dat mensen besluiten om een tegelvloer in hun woning aan te leggen. Dit is ook niet gek, want de tegelvloeren hebben een aantal belangrijke voordelen waardoor veel mensen ze kiezen. In dit artikel zal ik de drie grootste voordelen van een tegelvloer met je doornemen.

De ruime keuze

Er zijn tegenwoordig enorm veel mooie soorten tegelvloeren. Je hebt de grote houtlook tegels, die voor veel mensen een echtere sfeermaker zijn, maar je hebt bijvoorbeeld ook leuke Kerlite tegels en La Fabbrica tegels die weer een hele andere uitstraling met zich meebrengen. Elke tegelvloer heeft dan dus ook zijn eigen unieke look en er is keuze voor iedereen.

Hygiëne

De tegelvloeren worden gezien als de meest hygiënische vloeren op de markt. Dit komt doordat ze water- en vlekbestendig zijn. Dit is handig voor mensen die nog wel eens wat op de vloeren laten vallen. Wanneer je ze regelmatig stofzuigt en dweilt kan je de vloeren eenvoudig schoon houden. Voor sommige soorten tegelvloeren kan het wel handig zijn om de vloer regelmatig schoon te maken met speciale zeep. Dit zal er voor zorgen dat de vloeren schoner blijven en uiteindelijk nog langer mee zouden gaan.

Kras- en slijtvast

Doordat veel tegelvloeren worden gemaakt uit een kleimensel, dat gedrukt wordt en geperst bij hoge temperaturen, zijn de vloeren enorm stevig en duurzaam. De tegels zijn bijna niet te breken en je zult er niet snel krassen of slijtage op vinden. Het is dus een vloersoort die geschikt is voor elke ruimte. Ook ruimtes waar veel mensen over lopen zal geen probleem zijn voor vloer.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *