De juiste plek voor de Ultimaker S5

Er zijn veel mogelijke manieren van werken met de Ultimaker S5. Dit is een belangrijke reden waarom de printer zo snel zo populair geworden is. 3D printen is alleen maar gemakkelijker geworden door de introductie van dit model. De manier van gebruiken is gemakkelijker en ook de besturing is flink simpeler gemaakt. Het gebruik van het touchscreen is hierin van belang. Daardoor is het ook zo dat de printer op verschillende manieren is te gebruiken. Het gebruik ervan is op meerdere plekken essentieel. Het is goed om te zien welke mogelijkheden er allemaal liggen.

Verschillende wijzen van gebruik
Het sterke punt van de Ultimaker S5 is ongetwijfeld dat deze op verschillende wijzen te gebruiken is. Dat heeft onder andere te maken met de mogelijkheid om de core uit te wisselen. Daardoor is de printer in te stellen op de opdracht die ermee gedaan moet worden. Er komen bovendien ook nog eens steeds meer mogelijkheden bij. Vooral de combinatie van de juiste core met het juiste filament is daarin een belangrijke factor. Zo staan deze perfect in verhouding tot elkaar. Aan de hand van de plannen die je hebt kan je dit afstemmen. Zo boek je optimaal resultaat.

Het printproces in de hand houden
Waar de Ultimaker S5 zich echt onderscheidt, is de manier van werken. Dit is zeer transparant. De moderne technieken bieden de mogelijkheid om vanaf een app op een smartphone te werken. Je weet dus precies hoe het printen verloopt. Door het gebruik van notificaties weet je precies hoe de print er op elk moment voor staat. Ook heb je als gebruiker daardoor de mogelijkheid om tijdig bij te sturen. Al kan de printer hier zelf ook een belangrijke rol in spelen. Dit maakt het gebruik ervan alleen maar nog aantrekkelijker voor ondernemers en ontwerpers.

Gebruiksgemak voor iedere gebruiker
Het gebruiksgemak mag niet onbenoemd blijven als de Ultimaker S5 besproken wordt. Dat is precies ook het punt waarop de fabrikant zich richt bij de ontwikkeling. Het is zaak om het gebruik zo gemakkelijk als mogelijk te houden. Bijvoorbeeld door de besturing simpel te houden. Dit maakt het mogelijk om 3D prints van het hoogste niveau te maken zonder veel technische achtergrond te hebben. Er is geen noodzaak om training of opleiding hiervoor te krijgen. Zo wordt het wel heel goed mogelijk om alles te maken wat je voor ogen hebt. Elke gebruiker kan direct eraan beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *