Heb je weleens gehoord van het funderingslabel?

Het was veelvuldig in het nieuws geweest en voor veel mensen heeft het de ogen geopend: het funderingslabel. Begin 2020 was er in het nieuws te lezen dat er een heus funderingslabel in het leven werd geroepen. Wanneer je dit afgelopen jaar niet hebt meegekregen is het belangrijk om er alsnog in te verdiepen. Benieuwd geworden? In deze blog leggen we graag uit wat een funderings-label is.

Slechte funderingen

Mede door de klimaatveranderingen zijn de funderingen van huizen steeds in slechtere staat. Door de opwarming van de aarde daalt de grondwaterstand. Voor oudere huizen die zijn gebouwd op een houten fundering is dit een kwalijke zaak. De houten constructie gaat namelijk rotten wanneer het droog komt te staan waardoor er instortingsgevaar dreigt. Vanwege de risico’s en de kosten die het met zich meebrengt om de fundering te herstellen is het funderingslabel in het leven geroepen. Het label is er om ervoor te zorgen dat mensen niet voor verassingen staan wanneer ze net een nieuw huis hebben gekocht.

Funderingsherstel

Door de commotie die er is ontstaan in het land heeft de overheid besloten om het label toch even terug te trekken. Woningeigenaren waren bang dat de waardes van huizen flink gingen dalen door de komst van het label. Wanneer je een fundering hebt met een houten constructie hoef je gelukkig niet de hele fundering te verwijderen. Zo is er een fonds in het leven geroepen die duurzaam de fundering kan herstellen zonder grote ingrepen: Duurzaamfunderingsherstel. Pak je fundering goed aan zodat je scheuren in muren en verzakkingen rondom het huis niet meer krijgt.

Scheurherstel

Scheuren uit het verleden van de verouderen fundering kun je gemakkelijk zelf repareren. Zo heeft de online bouw webshop Wallproducts een totaal aanbod op scheuren in de muur te herstellen. Met mortel, wapeningsstaven en steenreparatie kun jij je scheuren in de muur herstellen zonder dat iemand het door heeft. Benieuwd hoe deze producten bijdragen aan het moeiteloos herstellen van scheuren in de muur? Neem een kijkje op de online bouwwebshop Wallproducts waar het totale aanbod voor scheurherstel zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *