Kabinetsloten

Kabinetsloten zijn een “Catch All”-zin voor sloten die kasten, bureaus, kluizen, medische karren, medicijnkasten en reddingstruckkasten beveiligen, om er maar een paar te noemen. Nu u nadenkt over kasten, wat voor soort sloten zouden werken? Er is een breed scala aan sloten, van mechanische sloten tot drukknoppen en elektronische sloten. Allemaal hebben ze hun plaats, afhankelijk van wat u beveiligt en welk type toegangscontrole u nodig heeft.

Voor uw bureau zou een enkelvoudig, ingebouwd slot prima werken, maar als u medicijnen in een medicijnkastje in een ziekenhuis beveiligt, dan zou u een hoogbeveiligd of elektronisch slot met toegangscontrole willen gebruiken.

Soorten kastsloten:

– Enkele of dubbelgebaard

– Tubular (gebruikt ronde sleutel – kan worden opgewaardeerd tot een gepatenteerde 7-zijdige sleutel)

– SFIC (kleine geformatteerde verwijderbare kern) biedt veiligheid met een snel herstelvermogen

– Mechanische hoge beveiliging (biedt sleutelcontrole in een hoog veiligheidspakket)

– Drukknop (kan mechanisch of elektronisch zijn met een verhoogde veiligheid bij het opvoeren van de elektronische versie)

– Elektronisch (biedt een hoge mate van veiligheid met toegangscontrole – u controleert wie er toegang heeft tot de kast en op welke tijden ze toegang hebben)

Dit zijn de belangrijkste soorten kastsloten. Er zijn vele varianten van elk, waarbij de prijs stijgt naarmate je van mechanisch naar elektronisch gaat.

Het kiezen van het juiste type slot hangt af van wat u beveiligt, u zou geen medicijnen willen opslaan met een eenvoudig hangslot. Hetzelfde geldt voor elektronische sloten: het zou overkill zijn om handgereedschap met elektronische sloten op te sluiten.

Laten we eens kijken naar een ander type kast dat wordt gebruikt om gebruikerssleutels op te sluiten. Deze elektronische kasten bieden veiligheid om sleutels te beschermen voor alle soorten toepassingen en alle soorten artikelen en producten. De kast zelf is meestal afgesloten met elektronische sloten met biometrische toegang. Om de deur te openen moet u uw toegangscode invoeren en vervolgens uw vingerafdruk of zelfs uw oog scannen. Eenmaal binnen zal de elektronica bijhouden welke sleutel u verwijdert en hoe lang u die hebt.

Als u veel kasten beveiligt, bijvoorbeeld in een ziekenhuis, dan kunt u best een servicecentrum voor sloten gebruiken dat advies kan geven en kan helpen bij de keuze en installatie van het slot. Als u slechts een paar kasten opslot doet, dan moet u de sloten kunnen kopen en ze zelf installeren.

Neem contact op met de Slotenmaker 24 uit Arnhem voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *