Leer hoe u het beste type elektrische verwarming voor uw huis kunt kiezen

Met de komst van de winter neemt de vraag naar elektrische kachels toe. Echter, voor het kopen van de jouwe, is het de moeite waard het analyseren van de grootte van het milieu en het type vloer waar het zal worden geïnstalleerd, in aanvulling op de kenmerken van het model.

Er zijn zes meest voorkomende soorten elektrische kachels. Zie de voor- en nadelen van elk van hen.

Gloeiend

Het meest voorkomende model op de markt, voornamelijk vanwege de lage prijs, werkt deze kachel door middel van gloeilampen die beschermd worden door metalen roosters. Naast de waarde is een groot voordeel zijn goede prestaties, omdat bijna alle energie die het verbruikt wordt omgezet in warmte.

Dit type verwarming wordt niet aanbevolen voor mensen die thuis kinderen en huisdieren hebben, omdat het brandwonden kan veroorzaken. Bovendien wordt de warmte niet goed afgevoerd en wordt het milieu droger.

Thermische ventilator
Deze heater werkt op dezelfde manier als de gloeikachel, maar het verschil is dat dit model warmte door de omgeving verspreidt via een ventilator.

Het belangrijkste voordeel is het gemak van het vervoer. De nadelen zijn echter: lagere prestaties dan bij gloeikachels, droogte van het milieu en risico op brandwonden.

Keramisch
Net als de eerste twee modellen heeft hij ook een verwarmingselement. Het verschil is dat de weerstand wordt beschermd door een keramiek, die de warmte vasthoudt en deze vervolgens gelijkmatiger afvoert door een ventilator.

Het geluid, vergelijkbaar met dat van de airconditioner, kan een beetje storend zijn. Aan de andere kant warmt het sneller op, kan het draagbaar zijn of in de muur worden ingebouwd, droogt de lucht niet zo veel uit en verbruikt het niet veel elektriciteit.

Olie
Ondanks de naam is deze kachel ook elektrisch. Door middel van kachels wordt de olie in de radiator verwarmd, op een manier die vergelijkbaar is met die van centrale verwarming. Omdat de lucht niet in contact komt met de verwarming, droogt de omgeving niet uit.

De nadelen van dit model zijn: de prijs, over het algemeen, duurder dan de andere modellen; langzamere verwarming; en de hogere kosten in de lichtrekening.

Airconditioner
Met een soortgelijke werking als die van de airconditioner, dient het zowel om het milieu te verwarmen als om af te koelen.

Het model kost meer dan gewone elektrische kachels, maar u kunt het het hele jaar door gebruiken en het droogt het milieu niet uit.

Warm en koud gespleten airconditioner
Veel krachtiger kan de warm- en koudgesplitste airconditioner een goede optie zijn voor diegenen die een snellere verwarming willen en een apparaat dat zowel in de zomer als in de winter aan hun behoeften voldoet. Het apparaat is stil, presteert goed en heeft het voordeel dat het als luchtcirculatiepomp wordt gebruikt.

De nadelen van het model zijn: de droogte van de omgeving en het moet door een professional worden geïnstalleerd, dat wil zeggen, de kosten stijgen met de installatie.Gevolgen voor de begroting
Het gebruik van een elektrische verwarming kan een negatieve invloed hebben op de lichtrekening van de consument. Als u niet van de verwarming afziet, weet dan dat sommige gewoontes kunnen helpen om de impact ervan op de elektriciteitsrekening te verminderen. Hier zijn enkele tips:

– Schakel het apparaat uit als het niet in gebruik is;

– Vergeet niet om ramen en deuren te sluiten wanneer u het apparaat gebruikt;

– Koop modellen die invertertechnologie hebben, minder energie verbruiken en de temperatuur stabiel houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *