Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer

Als je kijkt naar trends en ontwikkelingen op het gebied van inrichting en meubels zijn er elk jaar weer andere punten waar op gefocust wordt. Dit kan de soort meubels zijn, de kleur van de accessoires of de verf op de muur. De vloersoort is echter een factor waar ook steeds meer rekening mee gehouden wordt. De vloer heeft een grote invloed op de sfeer die in die ruimte is. Naast de veel gekozen laminaatvloer en tegelvloer, is ook de gietvloer enorm in opkomst. Steeds meer mensen kiezen ervoor om op verschillende plekken in huis een gietvloer te laten leggen. Wij leggen je uit waarom dat een goed idee is.

Multi-inzetbaar

Een gietvloer is een vloersoort die in verschillende ruimtes gelegd kan worden. Wil je in de huiskamer een strakke, nette vloer die met veel elementen te combineren is? Dan is de gietvloer een goede keuze. Ook in de bijkeuken, garage of schuur zou het een prima optie zijn, omdat een gietvloer sterk is en dus tegen een stootje kan. Zelfs in de badkamer past deze vloer goed, omdat de vloer met een bepaalde coating kan worden afgewerkt en daarmee waterdicht is.

Onderhoudsvriendelijk

Wat veel mensen ook erg praktisch vinden, is dat de gietvloer erg onderhoudsvriendelijk is. Een gietvloer wordt namelijk in een vlak gelegd, waardoor er geen naden of randen ontstaan. Doordat de vloer helemaal egaal is, is er voor vuil en stof bijna geen plek om zich te hechten. Hierdoor kan de vloer met een simpel doekje en een stofzuiger eenvoudig helemaal schoon gemaakt worden. Mede hierdoor kan de vloer tot wel 30 jaar mee. 

Allerlei kleuren

Een gietvloer is in gedachten bij veel mensen altijd helemaal grijs. Toch kan een gietvloer in verschillende kleuren te leggen. Als jij in jouw huis een voorkeur voor zwarte kleuren hebt, is het mogelijk om in de vloer ook een zwart tint toe te voegen. Een vloerenspecialist kan je hiermee helpen om de beste keuze voor jouw woning te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *