Tips om minder CO2 uit te stoten

In Nederland is de CO2 uitstoot te hoog, hier moeten maatregelen voor genomen worden. In de politiek zijn ze hier al volop mee bezig en is het een vast onderwerp in de agenda. We zullen hier allemaal de gevolgen van gaan merken de komende tijd. De maximum snelheid wordt bijvoorbeeld al verlaagd en de kans is groot dat er nog wel een aantal maatregelen bijkomen. Wat deze zijn, is nog even afwachten. Een ding is in ieder geval duidelijk, we kunnen niet zo doorgaan. Het is daarom goed om zelf ook een steentje bij te dragen aan het milieu door minder CO2 uit te stoten. Wij vertellen u waarom het zo belangrijk is en geven u een aantal tips.

Waarom is CO2 zo slecht?

Het is natuurlijk erg vervelend als het in de politiek constant over CO2 gaat. Toch is het nodig, veel mensen weten simpelweg niet hoe erg de gevolgen kunnen zijn als we zo doorgaan. CO2 komt sowieso voor in onze atmosfeer, en dat is ook nodig, anders zou het veel te koud zijn. Alleen de mens zorgt dat er teveel CO2 wordt uitgestoten, dit zorgt ervoor dat de aarde opwarmt en uiteindelijk ook voor een klimaatverandering. De gevolgen zijn behoorlijk heftig. Wanneer de aarde blijft opwarmen kunnen er planten of dieren uitsterven, ook wordt het weer steeds heftiger. De afgelopen 130 jaar is de temperatuur op aarde met 1 graad gestegen. Dit lijkt misschien niet zoveel maar als we zo doorgaan is de aarde op een gegeven moment ook niet meer leefbaar voor mensen. 

Hoe u zelf minder CO2 kunt uitstoten

We stoten allemaal CO2 uit, dat is nou eenmaal zo, het is alleen wel belangrijk om dit zoveel mogelijk te beperken. Er zijn een hoop dingen die ontzettend simpel zijn, als we dit allemaal zouden doen wordt de totale CO2 uitstoot al veel minder. We hebben een aantal tips voor u!

  • Neem een zuinige cv-ketel, hierdoor bespaard u geld en het is ook nog eens beter voor het milieu. Als u geen nieuwe ketel kunt kopen, kunt u ook een cv-ketel huren.
  • Een auto stoot een hoop CO2 uit. Probeer de auto dus eens te laten staan en pak de fiets of ga eens met de trein. 
  • Ook de productie van voedsel zorgt voor CO2 uitstoot. Zorg er dus voor dat u geen voedsel verspilt of eet eens wat minder vaak vlees. 
  • Ga bewust om met uw energie en zet de thermostaat een graadje lager. Ook kunt u uw woning laten isoleren of zonnepanelen laten plaatsen.
  • Bij het opwekken van energie komt ook veel CO2 vrij, kies daarom voor groene stroom. Groene stroom hoeft helemaal niet duur te zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *