Voor- en nadelen van een PVC vloer

pvc vloer

Elke vloersoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Dit maakt de keuze van een vloer natuurlijk niet heel makkelijk. De een houdt van warme voeten en vloerverwarming en de ander wilt een zachte ondergrond. Om de juiste keuze te kunnen maken is het belangrijk om de verschillende vloeren goed te bestuderen. In dit artikel neem ik je mee in de voor- en nadelen van de populaire PVC vloeren.

Voordelen

Laten we beginnen met de belangrijkste voordelen van de PVC vloeren. Als eerste de hygiëne. PVC vloeren zijn vlak waardoor het lastig is voor stof en vuil om zich ergens te verstoppen. Verder zijn de vloeren makkelijk schoon te houden. Naast de hygiëne zijn de PVC vloeren ook nog is erg stevig. Dit maakt de vloeren enorm duurzaam. Ze gaan lang mee en zullen niet snel beschadigen. Wanneer je iets laat vallen, zul je dus weinig schade zien en dit is voor veel mensen erg handig.  Ten slotte zijn de vloeren tegenwoordig zo goed gemaakt dat ze amper te onderscheiden zijn van de welbekende houten vloeren. Ze lijken niet alleen op de houten vloeren, maar voelen zelfs bijna hetzelfde aan. Dit maakt de vloeren erg uniek en mooi.

Nadelen

Ook de PVC vloeren hebben een aantal nadelen. Voor veel mensen is het grootste nadeel dat ze toch niet de echte houten vloeren zijn. Ze zijn net iets minder uniek en geven daardoor iets minder sfeer aan de woning. Hiernaast zijn de vloeren ook relatief duur. Ze zijn natuurlijk enorm duurzaam, maar voor veel mensen blijven de mooie PVC vloeren natuurlijk een flinke investering.

Wil je een nieuwe PVC vloer aanschaffen? Neem dan zeker een kijkje bij Martijn de Wit, voor de mooiste PVC vloeren die er te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *