Voordelen van het inhuren van een makelaar

Het kopen van een huis is een grote beslissing, die grote gevolgen kan hebben. Door het inhuren van een makelaar, weet je dat je in zee gaat met iemand die de fijne kneepjes van het vak, uitstekend in de vingers heeft.

Als jij een woning ziet die jou aanstaat, dan komt er in een vroeg stadium vaak al een vertekend beeld op jouw netvlies te staan. Op het moment dat jij een huis waanzinnig vindt, ben je in gedachten wellicht al bezig met de inrichting. In dat geval is het de makelaar die de woning aan een kritische blik zal onderwerpen.

Waar let de makelaar op?

De makelaar kent de woningmarkt als geen ander en weet exact welke punten belangrijk zijn bij de aanschaf van een woning. Hij zal de bouwkundige staat van de woning in kaart brengen, controleren of er sprake is van lekkages, kijken naar de algehele staat van onderhoud maar ook niet onbelangrijk: hij zal de grondig onderzoeken of de vraagprijs wel reëel is. Door iedere ruimte in het huis uitvoering te bekijken, kan de makelaar jou van gedegen advies voorzien en kun je een weloverwogen beslissing nemen, om de woning, al dan niet, te kopen.

Niet alleen voor de aankoop van een woning kun je een makelaar inhuren. Als jij al in het bezit bent van een eigen huis, dan kan de makelaar de verkoop van je huidige woning ook voor zijn rekening nemen. Door het huis onder de aandacht te brengen, zullen de kopers zich al snel aandienen. Een goede makelaar, heeft op voorhand gedegen onderzoek gedaan en weet wat de waarde van de woning is. Daarnaast weet hij wat soortgelijke, recentelijk verkochte woningen hebben opgebracht. Aan de hand daarvan kan hij de vraagprijs gaan bepalen. De bezichtigingen worden door hem begeleid en het hele verkoopproces wordt ook door hem opgestart. Uiteraard gebeurt alles nadat jullie op voorhand alle wensen op tafel hebben gelegd. Zo kan je zelf met de makelaar afstemmen wat jullie door hem uit handen willen laten nemen.

Draagt de makelaar bijvoorbeeld een notaris aan die vrij prijzig is, dan kun je best zeggen dat je gebruik wilt maken van een door jou gekozen, goedkopere notaris. Dit heeft immers helemaal niets te maken met kwaliteit. Het is een kwestie van handtekeningen zetten. Het geld dat je hiermee bespaart, kun je dan gebruiken om eens lekker te gaan shoppen. Zo kun je direct wat leuke nieuwe items voor je huis kopen.

Bron: sweepmakelaardij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *