Zelf klussen in huis: waar op letten?

De laatste jaren is er steeds meer vraag naar aannemers, schilders en andere vakmensen. Daar waar vroeger nog veel zelf werd gedaan, is het nu de trend dat zelfs de kleinste klussen worden uitbesteed. Hartstikke zonde, want een hoop klussen kun je best zelf doen. Wij vertellen je waar je op moet letten als je zelf gaat klussen in huis.

1. Het juiste gereedschap en materiaal

Dit kan best een struikelpunt zijn voor veel mensen. Het juiste gereedschap is essentieel voor het eindresultaat van je klus. Als je gaat boren in beton wil je daar wel een speciale boormachine en boren voor hebben, anders beschadig je jouw gereedschap en het materiaal. Het uitkiezen van het juiste gereedschap is daarom altijd de eerste stap als je zelf gaat klussen. Geen zin om dit allemaal te moeten kopen? Je kunt ook gereedschap huren voor een dag of weekend. Zo bespaar je flink op de kosten! Wat betreft het materiaal is het ook slim om dit goed aan te pakken. Goedkoop is vaak duurkoop! Je wilt niet dat je materiaal na een tijd alweer aan vervanging toe is, terwijl je juist zo je best hebt gedaan met de klussen.

2. Veiligheid

Echte vakmensen weten hoe belangrijk veiligheid is bij het klussen. Niet zo gek dat je op bouwplaatsen de meeste mensen met een helm en veiligheidsschoenen ziet lopen. Nu is dat voor een simpele klus in huis lang niet altijd nodig, maar toch is het belangrijk om wel voorbereid te zijn op ongelukken. Denk hierbij aan handschoenen, geleidend gereedschap en oogbescherming. 

3. Gezelligheid

Bij klussen hoort gezelligheid. Op een bouwplaats wordt ook genoeg lol getrapt, dus waarom zou dat bij een klus in je eigen huis niet mogen? Zorg voor een gezellig muziekje met een bouwradio en nodig wat vrienden uit. Vele handen maken licht werk en het is nog eens gezellig ook. Trek een lekker biertje open en er zullen vast genoeg vrienden zijn die even willen helpen. Voor je het weet is je klus al geklaard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *