Zelf klussen? Vind hier de benodigdheden bij het verbouwen van je huis

Binnenkort een verbouwing of een groot kluswerk gepland? Verbouwen en klussen kan nogal eens hectisch zijn en daarom hebben we hier voor jou de belangrijkste benodigdheden opgesomds die je zeker niet moet vergeten. 

  1. Veiligheidsmiddelen 

Veiligheid staat natuurlijk te alle tijde op nummer 1. Veiligheidsmiddelen zijn dan ook het allerbelangrijkste uit dit lijstje. Denk hierbij aan handschoenen die snijbestendig zijn en schoenen met stalen neuzen. Welke veiligheidsmiddelen je precies nodig hebt, hangt natuurlijk volledig af van de activiteiten. Maak een lijstje van alle activiteiten en schrijf hier alle risico’s bij. Zo heb je een mooi overzicht van alle risico’s waar je dus veiligheidsmiddelen voor moet halen. Denk natuurlijk ook aan de standaard veiligheidsmiddelen zoals helmen en hesjes. 

  1. Aanhangwagens 

Om al deze veiligheidsmiddelen en alle andere benodigdheden te kunnen vervoeren heb je een aanhangwagen nodig. Een aanhangwagen komt enorm van pas bij het verbouwen en klussen. Het makkelijkste is om een aanhangwagen te huren, aangezien je deze niet nodig hebt op dagelijkse basis. Een aanhangwagen huren kan voor een dag tot zelfs een aantal weken, zo gemakkelijk is het dus. 

  1. Gereedschap 

Zonder gereedschap klussen of verbouwen gaat natuurlijk niet. Om te achterhalen wat voor soort gereedschap je precies nodig hebt voor jouw klus of verbouwing is het handig om ook weer een lijstje met activiteiten te maken. Schrijf alle activiteiten uit en bepaal per activiteit welk gereedschap er nodig is. Vergeet niet om ook aan kleine onderdelen te denken zoals schroeven en een hamer. 

  1. Extra benodigdheden 

Bij het uitschrijven van alle klusactiviteiten is het ook belangrijk om ‘’out of the box’’ te denken. Naast de bovengenoemde benodigdheden zul je in bepaalde situaties ook andere hulpmiddelen nodig hebben. Stel dat je bijvoorbeeld de buitenkant van je huis een kleurtje wilt geven, dan moet je misschien wel een hoogwerker huren

Bij het aanhouden van deze vier benodigdheden en het brainstormen voorafgaand het klussen zou je goed voorbereid moeten zijn voor de klusactiviteiten. Onderschat de voorbereidingen en de benodigdheden voor het klussen zeker niet want iedereen wil toch dat zijn verbouwing of kluswerk soepel verloopt? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *