Zwembad weer klaar maken voor de zomer?

Als de temperaturen weer langzaam gaan oplopen wordt het ook weer tijd om je zwembad klaar te gaan maken voor de zomer. Vaak is het zwembad dan vies geworden en toe aan het nodige onderhoud. We geven in dit artikel een aantal tips voor het zomerklaar maken van het zwembad.

Een grote schoonmaak

Het belangrijkste bij het zomerklaar maken van het zwembad is het schoonmaken ervan. Dit is vaak altijd een behoorlijke klus. Een groot deel van het schoonmaken kan ook worden verminderd door het aanschaffen van een zwembadafdekking. Deze moet wel ook op zn tijd schoon en droog worden gemaakt. Begin eerst met drijvende vuil uit het zwembad te halen met een schepnet. Vervolgens kunnen de winterpluggen worden verwijderd en de skinners worden schoongemaakt. Mocht het water in de tussentijd gezakt zijn onder de normale waterstand? Dan kan deze vervolgens ook worden bijgevuld met behulp van leidingwater.

Techniek controleren en inschakelen

Als het zwembad eenmaal de grote schoonmaak weer gehad heeft is het belangrijk dat de techniek wordt ingeschakeld en getest. Dus alle filters en koppeling mogen weer worden teruggeplaatst en vastgedraaid. Zie je verder een lekkage of iets anders wat niet naar behoren werkt, dan is het belangrijk dat te laten vervangen.

Complete renovatie

Ben je niet meer tevreden over je huidige zwembad en denk je dat het tijd wordt om het zwembad te vernieuwen? Dan kun je bij een expert een offerte op maat aanvragen om het zwembad te laten renoveren. Hierbij zullen alle benodigde materialen en systeem worden vervangen. Dit is in vergelijking met een compleet nieuw zwembad namelijk vele malen goedkoper. Dit komt doordat alleen de benodigde zaken worden vernieuwd en dus veel minder tijd kost. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *