VO Bouw

Search
Close this search box.

De voordelen van kruipruimte isoleren

Share Article

Veel mensen hebben last van een koude vloer wanneer de winter aanbreekt. De oplossing hiervoor ligt in de kruipruimte. Door de kruipruimte te isoleren neem je afscheid van een koude vloer en bespaar je op je energierekening. Daarnaast lost het ook nog verschillende vochtproblemen op waardoor je geen last meer hebt van schimmels. Lees in deze blog meer over de voordelen van een kruipruimte-isolatie. 

Waarom kruipruimte isoleren

Door het isoleren van je kruipruimte verhoog je het comfort van je woning. Wanneer je geen isolatie hebt kan het akelig zijn om op blote voeten door je huis te lopen. Met vloerisolatie voorkom je dit en heb je altijd een warme vloer. De temperatuur kan wel met 2 tot 4 graden stijgen. Hieronder lees je welke voordelen kruipruimte-isolatie nog meer met zich meebrengt.

Lagere energierekening

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte makkelijker wordt vastgehouden door je huis. Er komt minder koude lucht naar binnen via de vloer. Doordat het huis makkelijker zijn warmte vasthoudt hoef je minder te stoken. Dit heeft een positieve invloed op je maandelijkse energiekosten. Met kruipruimte-isolatie bespaar je tot wel €250,- per jaar.

Minder vocht en schimmels

De kruipruimte is vaak een plek met veel vocht. De kruipruimte bevindt zich recht onder de vloer, hierdoor kan het nog wel eens voorkomen dat het vocht via de naden en kieren je woning intrekt. Wanneer er veel vocht in de kruipruimte zit kunnen er schimmels en zelfs waterschade ontstaan. Door de isolatie krijgt het vocht niet meer de kans om via de naden en kieren de woonkamer binnen te dringen.

De vloer wordt warmer

Een groot voordeel van kruipruimte-isolatie is de warmere vloer die je ervan krijgt. De isolatie zorgt er namelijk voor dat de vloer minder snel koud wordt. Dit is vooral fijn tijdens de winter. Daarnaast houdt de isolatie ook tocht tegen. Tocht is vaak de oorzaak van verkoudheid en dat wil je natuurlijk tegengaan. 

Kruipruimte isoleren kosten

Wat kost het isoleren van de kruipruimte? Het isoleren van de kruipruimte kost gemiddeld €13,- tot €45,- per m². De investering is in ongeveer 5 tot 8 jaar weer terugverdient. Wanneer je de kruipruimte in een appartement wil isoleren kost dit rond de €900,- tot €1.400,-. Het isoleren van een kruipruimte in rijtjeswoning kost gemiddeld rond de €1.500,-.

You might also like

Bouw

Wat zijn damwanden?

Damwanden zijn een soort constructiemateriaal gemaakt van staal en zijn verkrijgbaar in verschillende bouwmarkten zoals beplatingswinkel.nl. Het heeft aan beide zijden in elkaar grijpende randen

#Mindey

@mindey