VO Bouw

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe bespaar je geld tijdens een verbouwing?

Share Article

Misschien is het wel een van de leukste en meest opwindende projecten van je leven. Het renoveren van je (droom) huis! Naast dat het een super leuk en groot project kan zijn, is het ook een kostbare investering. En al is het zeker niet iets om op te bezuinigen, je kan verstandig omgaan met verschillende aspecten waardoor je uiteindelijk een hoop geld kan besparen. In dit artikel gaan we dus een aantal tips geven om te besparen op je renovatie zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Maak een gedetailleerd budgetplan

Heel belangrijk om van tevoren te weten is wat je precies wil renoveren en welk budget je hiervoor vrijstelt. Wanneer je die twee dingen weet kan je een gedetailleerd plan gaan maken. Hierbij is het belangrijk om de renovatie zo precies mogelijk uit te schrijven en er per onderdeel een budget voor te maken. Check ook even wat normale prijzen zijn voor de gekozen renovaties. Door een plan op te stellen weet je waar je aan toe bent en vermijd je onnodige uitgaven. Iets wat je kan helpen met een overzichtelijk plan is een bouwtechnische keuring, hiermee krijg je een duidelijk overzicht van alle beperkingen en schade aan het huis en de verwachte kosten. Je kan een bouwtechnische keuring voordelig uit laten voeren bij Homekeur.nl.

Doe het zelf waar mogelijk

Het is niet alleen leuk maar je bespaart ook veel geld door zelf te klussen waar het kan. Eenvoudige klusjes zijn heel makkelijk zelf te doen waar je een bouwvakker een hoop geld voor betaald. Denk aan schuren, slopen en zelfs schilderen.

Vergelijk offertes

Je gaat niet alles zelf kunnen doen, voor sommige klussen heb je professionals nodig. De kosten kunnen wel veel verschillen per bedrijf. Vraag daarom bij verschillende bedrijven een offerte op, vergelijk de kosten maar ook wat ze willen opleveren. Dit is vooral belangrijk wanneer je bepaalde beslissingen uit handen geeft. Het gaat tenslotte over jouw huis!.

Plan vooruit

Plan de renovatie goed vooruit. Zorg dat overal over nagedacht is, Wanneer iets last minute moet gebeuren kan je een hoop stress ervaren en kunnen de kosten ook veel hoger zijn dan wanneer het vooruit gepland is. Daarnaast wordt de keuze vaak ook beperkt wanneer iets heel urgent is.

Hergebruik materialen

Het is aan de ene kant leuk om alles nieuw te kopen, lekker verfrissend en een nieuwe look. Maar het is niet altijd nodig. Sommige materialen kan je er compleet anders uit laten zien met een beetje moeite en creativiteit. Oude deuren, kasten, planken en zelfs vloeren kunnen makkelijk opgeknapt worden met wat schuren en verven. Hiermee kan je ontzettend veel geld besparen!

Kies voor standaard materialen

Het nieuwste van het nieuwste is vaak een verleidelijke optie maar niet altijd het beste. Deze keuzes zijn vaak het duurst, daarnaast kunnen er problemen ontstaan die nog onbekend zijn. Wanneer je kiest voor meer standaard materialen ben je verzekerd van kwaliteit, het is goedkoper en mocht er iets kapot gaan dan is het vaak makkelijk te repareren omdat het materiaal veel beschikbaar is.

Recycle of doneer oude materialen

Door materialen te recyclen of te doneren aan goede doelen kun je er af en toe nog iets terug voor krijgen. Daarnaast bespaar je de kosten van de materialen weggooien bij de stort. En misschien wel het allerbelangrijkste, je helpt mee aan een schoon milieu!

Korting zoeken

In bepaalde tijden of seizoenen wordt er in veel branches aan grote kortingen gedaan. Houd deze in de gaten wanneer je de planning aan het maken bent, zo kun je enorm veel besparen. Niet veel bouwbedrijven doen aan aanbiedingen maar voor de aankoop van producten of soms zelfs hele keukens, kan je heel veel besparen.

Renoveer in fasen

Naast dat dit je tijd geeft om op zoek te gaan naar kortingen, ontlast je hiermee ook de financiële druk. Wanneer je de kosten kan spreiden geeft dit meer rust en heb je meer tijd om alle juiste keuzes te maken en in zee te gaan met je favoriete bouwbedrijven.

Ben flexibel

Tijdens een verbouwing kan er een hoop gebeuren, er kunnen dingen fout of kapot gaan. Een samenwerking kan anders lopen dan verwacht of een bepaald project kan langer duren dan dat de afspraak was. Zorg dat je hier flexibel in staat en neem ook wat speling mee in het budget en de planning.

You might also like

Bouw

Wat zijn damwanden?

Damwanden zijn een soort constructiemateriaal gemaakt van staal en zijn verkrijgbaar in verschillende bouwmarkten zoals beplatingswinkel.nl. Het heeft aan beide zijden in elkaar grijpende randen

#Mindey

@mindey