VO Bouw

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe voorkom jij een inbraak bij jou thuis? 

Share Article

Je hebt eindelijk je eigen plekje waar al jouw waardevolle spullen opgeslagen staan. Ze worden alleen niet meer dag en nacht bewaakt door iemand anders die toevallig in huis is, dus let je altijd extra goed op met de deur op slot doen. Dit is een van de manieren om een inbraak te voorkomen. Een inbraak is voor niemand fijn en kan jarenlange schade achterlaten. Veel campagnes zijn er al gehouden om inbraken te voorkomen. Nu is je deur op slot doen slechts één van de vele tips voor inbraakpreventie. Hier zijn voor jou wat tips op een rij gezet om een inbraak bij jou thuis te voorkomen. 

Licht aan laten

Eén van de meest gepromote handelingen om inbrekers buiten de deur te houden, is het aanlaten van een licht. Nu hoef je natuurlijk niet in elke kamer een licht aan te laten, maar wat verdeeld over het huis is geen gek idee. Natuurlijk zijn inbrekers niet dom en weten zij dat dit een veel gebruikte techniek is om ze af te schrikken. Toch zullen zij met het licht aan vaker het risico niet nemen dan wel. Het gaat er dus voornamelijk om dat je huis een bewoonde indruk achterlaat. Het liefst wil je dus dat lichten na een bepaalde periode uitgaan, dit kan met een tijdschakelaar. Om het extra overtuiging te geven, kan je ook nog wat kopjes of andere gebruiksvoorwerpen rond laten slingeren, extra bewoond dus.

Dubbel sloten op deuren en schuifdeuren

Elke deur heeft een slot, maar niet elke deur heeft een dubbel slot. Een slot met een sleutel is makkelijker te manipuleren dan een slot waar je niet bij kan. Een voorbeeld van zo een slot, is een schuifslot. Deze zit aan de binnenkant van de deur of van het raam en is dus niet zichtbaar vanaf buiten. Dit betekent ook dat je hem alleen vanaf binnen open kan doen. Net zoals op het internet is het hebben van dubbele beveiliging veiliger voor je waardevolle spullen. Ook schuifpuien zijn inbraakgevoelig, maar ook hier heb je schuifsloten voor. Het is een makkelijk mechanisme, maar het 

Camerabeveiliging rond het huis

Wat misschien weer een stapje professioneler is, is een camerasysteem. Het heeft uiteraard verschillende gradaties. Je hoeft niet gelijk je hele huis vol te hangen met camera’s, een camera op de voordeur gericht is ook al een goede extra beveiliging. Het installeren van zoiets hoef je uiteraard niet zelf te doen, maar kan je laten doen door een elektrotechnisch installatiebedrijf. Hetzelfde geldt voor een tijdschakelaar voor lichten. De camerainstallatie hangt er dan voor je het weet en jij kan vervolgens met een goed gevoel de deur uit. 

You might also like

Bouw

Wat zijn damwanden?

Damwanden zijn een soort constructiemateriaal gemaakt van staal en zijn verkrijgbaar in verschillende bouwmarkten zoals beplatingswinkel.nl. Het heeft aan beide zijden in elkaar grijpende randen

#Mindey

@mindey