VO Bouw

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Klimaat problemen

Share Article

Dat de aarde opwarmt zal je vast niet ontgaan zijn. Het is nogal eens in het nieuws en als je van een ietwat recente generatie afkomstig bent heb je het zelfs op school gehad. Dit komt volgens de meeste wetenschappers door het versterkte broeikas effect. Dit is een effect veroorzaakt door de mens dat er voor zorgt dat de aarde met meerdere graden celsius opwarmt, wat klein lijkt, maar grote gevolgen kan hebben.

Broeikas effect

Het broeikas effect is op zichzelf niet een slecht iets. Het is een effect dat er voor zorgt dat de aarde op een temperatuur blijft waarbij wij mensen kunnen leven. Dat is dus best een prettig iets voor ons, aangezien wij die mensen zijn die over het algemeen graag willen blijven leven. De energie van de zon zorgt ervoor dat er warmte ontstaat op de aarde en die warmte wordt vastgehouden door de gassen in de atmosfeer. Die gassen die daar voor zorgen zijn broeikas gassen, zoals CO2, of methaangas. Het probleem ontstaat pas wanneer de mens allemaal van dat soort gassen gaat produceren door de verbranding van fossiele brandstoffen, zoals kolen, of aardgas.

Energie transitie

Doordat we die fossiele brandstoffen verbranden, zorgen we ervoor dat er te veel broeikasgassen in de atmosfeer komen en de aarde dus opwarmt. Daarom moeten we ervoor zorgen dat we onze energie uit andere bronnen gaan halen. Zo kan een zonnepanelen bedrijf uitkomst bieden hierbij. Zonnepanelen zijn een manier om op een schone en klimaat neutrale manier energie op te wekken. Zonnepanelen mkb zijn een deel van een oplossing wel alleen maar, aangezien deze het niet doen in de nacht bijvoorbeeld, of als het bewolkt is. Hoewel je misschien zou denken dat je de energie dan overdag opslaat, is het helaas zo dat de technologie om zo veel energie op te slaan nog niet ver genoeg ontwikkelt is om dat te kunnen en aangezien we zo snel mogelijk een oplossing willen is wachten op die technologie niet echt een optie.

Mogelijk te laat?

Ook is een vraag die je kan stellen of het niet gewoon al te laat is om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Of we die 1,5 graad die we als doel hebben wel kunnen behouden en of het wel gaat lukken om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Kijk bijvoorbeeld naar wat er met de VS gebeurde, wat per president ineens van klimaat koers kan veranderen.

You might also like

Bouw

Wat zijn damwanden?

Damwanden zijn een soort constructiemateriaal gemaakt van staal en zijn verkrijgbaar in verschillende bouwmarkten zoals beplatingswinkel.nl. Het heeft aan beide zijden in elkaar grijpende randen

#Mindey

@mindey