VO Bouw

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn damwanden?

Share Article

Damwanden zijn een soort constructiemateriaal gemaakt van staal en zijn verkrijgbaar in verschillende bouwmarkten zoals beplatingswinkel.nl. Het heeft aan beide zijden in elkaar grijpende randen met groeven en een gedeelte waar andere plaatbuizen kunnen worden aangebracht en aan elkaar kunnen worden vergrendeld. Dit item kan worden gebruikt voor zowel tijdelijke als permanente constructies. Het is bestand tegen bodem- en waterdruk.Dit materiaal wordt meestal gebruikt voor muursteunen. De metalen platen kunnen gebouwen voldoende beschermen. Ze voorkomen namelijk schade aan gebouwen die bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door hoge schokken. Daarnaast kunnen damwanden ook worden gebruikt in situaties waar het nodig is om het gebied van een infrastructuur of grond te stabiliseren.

Voordelen van damwanden

Er zijn veel voordelen die je kunt behalen door damwanden te gebruiken. Het heeft een snellere tijd om op te zetten en te bouwen in vergelijking met materialen zoals een gewapende betonnen muur. Dit materiaal veroorzaakt geen overlast voor de grond wanneer Je het laat installeren. Omdat deze materialen platen zijn, heeft het een smalle vorm waardoor je meer bruikbare ruimte hebt. Door zijn weerstand tegen grond is het compatibel met verschillende grondsoorten zonder het risico van corrosie en andere beschadigingen. Je kunt dit materiaal ook beschouwen als een een milieuvriendelijk product, omdat damwanden duurzaam zijn en gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Dat betekent dat je dit product ook voor andere projecten kunt hergebruiken. Last but not least, damwanden zijn zeer esthetisch om naar te kijken.

Soorten damwanden

Als het om damwanden gaat, heb je de keuze uit verschillende varianten. Dit zijn de verankerde damwanden, koffer damwanden en uitkragingen. De verankerde damwand is een damwand die je kunt gebruiken voor wandconstructies met een hoogte van maximaal 5 meter. Het heeft ankers die een goede stabiliteit en passieve weerstand mogelijk maken. De volgende is de koffer damwanden. Deze wand is ontworpen om te voorkomen dat water en grond je bouwplaats in gevaar brengen. Daarom wordt deze damwand onder het oppervlak gebouwd. Koffer damwanden zijn meestal ontworpen om tijdelijke ondersteuning te bieden, maar kunnen ook worden gebruikt als een permanente bevestiging met toevoeging van afdichtingsmiddelen en waterdichte onderdelen. Ten slotte zijn uitkragingen een damwand die flexibel is omdat deze slechts aan één uiteinde wordt ondersteund. Het is ontworpen voor ​​hoogtes van minder dan 4,5 meter.

You might also like

Uncategorized

Wat zijn buisklemmen?

Een buisklem is in feite een stuk metaal dat wordt gebruikt om pijpen op hun plaats te houden. Dit materiaal is zeer goed verkrijgbaar in

#Mindey

@mindey