VO Bouw

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zonnepanelen huren of kopen: wat zijn de voor- en nadelen?

Share Article

Wist je dat het ook mogelijk is om zonnepanelen te huren in plaats van te kopen? Wanneer je zonnepanelen gaat huren hoef je niet in een keer een grote investering te doen. Je profiteert echter nog wel van de voordelen van zonnepanelen. Je bespaart op je maandelijkse energierekening en je draagt natuurlijk bij aan een duurzame wereld. Ben je benieuwd wat de voor- en nadelen hier precies van zijn? Lees hier meer over in deze blog. 

De voor- en nadelen van zonnepanelen huren en kopen

Zonnepanelen kun je niet alleen kopen, je kunt ze ook huren. Een groot voordeel hiervan is de lagere investering die nodig is. Lees hieronder meer over de voor- en nadelen van kopen en huren. 

Zonnepanelen kopen

Wanneer je zonnepanelen koopt, ben je ook direct eigenaar van de panelen. Wanneer je eigenaar bent van de zonnepanelen kun je de 21% btw van het aankoopbedrag terugvorderen. Wanneer je zonnepanelen koopt, heb je geen maandelijkse lasten, hierdoor bespaar je nog meer op je energierekening. 

Een van de nadelen van het kopen van zonnepanelen is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het herstel van eventuele schade, vervangen van de omvormer en eventueel onderhoud. Zonnepanelen hebben gelukkig nauwelijks onderhoud nodig. 

Zonnepanelen huren

Het grootste voordeel aan zonnepanelen huren is dat je geen grote investering hoeft te doen. Je betaalt maandelijkse huur, maar deze kosten liggen meestal lager dan de opbrengsten ervan. Je bespaart in dit geval meer geld dan dat je betaald. Nog een voordeel is dat de verantwoordelijkheid bij de verhuurder ligt.

Een nadeel van zonnepanelen huren is dat het rendement lager ligt. Het rendement wordt namelijk in mindering gebracht met de huur. Op lange termijn is huren daarom minder voordelig dan kopen. Als je meer wilt weten over het huren van zonnepanelen, neem dan een kijkje op deze pagina: zonnepanelen-expert.be

De kosten van zonnepanelen huren

Zonnepanelen huren kost tussen de €10,- tot €15,- per maand. Dit zijn de kosten voor 2 zonnepanelen. Een installatie van twee zonnepanelen levert je jaarlijks €124,- op

De meeste gezinnen hebben minimaal 10 zonnepanelen nodig om hun maandelijkse verbruik te dekken. De prijs voor het huren van 10 zonnepanelen ligt tussen de €40,- en €60,- per maand.

Aantal zonnepanelenGemiddelde huurprijs per maandJaarlijkse opbrengst
2€10,- tot €15,-€124,-
6€20,- tot €30,€373,-
10€40,- tot €60,-€621,-
16€80,- tot €100,-€992,-

You might also like

Bouw

Wat zijn damwanden?

Damwanden zijn een soort constructiemateriaal gemaakt van staal en zijn verkrijgbaar in verschillende bouwmarkten zoals beplatingswinkel.nl. Het heeft aan beide zijden in elkaar grijpende randen

#Mindey

@mindey