Een kledingkast onder een schuine wand plaatsen

Plaatsgebrek om kledij weg te hangen? Weet je niet hoe je de zolder volledig kan benutten, ook onder het schuine dak? Dan is een kledingkast voor onder het schuine dak misschien iets voor jou. In deze blog geven wij uitleg over de verschillende mogelijkheden.

Hoe een kledingkast onder een schuine wand plaatsen?
Hoe begin je aan een kledingkast voor onder een schuine wand? Eerst moet je een idee hebben van hoeveel oppervlakte de beschikbare ruimte heeft. Meten en nog eens meten om zeker te zijn dat je geen foute berekeningen hebt gemaakt. Zeker als je zelf de kast maakt of als je de berekeningen doorgeeft aan de firma die een kast op maat maakt. Als je dit op papier hebt, kan je kijken naar de mogelijkheden die onder de schuine wand kunnen worden geplaatst. Ook de keuze van het te gebruiken materiaal is echt iets om over na te denken.

Tips en tricks om meer ruimte te creëren

– Onderaan de kast schuiven en laden maken zodat deze plaats ook extra opbergruimte heeft. Meestal is deze ruimte onderbenut.

– Opbergsystemen zoals hangladen gebruiken om de kledingkast optimaal te vullen.

– Aparte kasten voorzien om zomer- en winterkledij weg te hangen. Zo hoef je niet steeds te wisselen of de kleding in je kast te vervangen.

Zelf handig?

Zelf handig in het maken van kasten? Mits je de juiste berekening van de te plaatsen deuren hebt, kan je zelf deze op maat laten zagen in een zelfbouwcenter. Ook alle onderdelen voor de kast kun je zelf plaatsen en bestellen in de plaatselijke bouwmarkt.

Hulp inroepen?

Als je niet echt handig bent om een kledingkast onder een schuine wand te plaatsen, kan je beter je kasten al op maat laten maken door gespecialiseerde firma’s. Deze bedrijven kunnen ook alles zelf opmeten.  Op deze manier weet je zeker dat dit op de juiste manier gebeurd. Ook zullen zij de kledingkast zelf plaatsen. Doordat zij dit vaker doen is dit binnen een mum van tijd gebeurd.  Je kan er zeker van zijn dat deze kasten zo zijn gemaakt, dat alle ruimte optimaal benut wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *