VO Bouw

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn buisklemmen?

Share Article

Een buisklem is in feite een stuk metaal dat wordt gebruikt om pijpen op hun plaats te houden. Dit materiaal is zeer goed verkrijgbaar in alle bouwmarkten zoals Hardeman. Het heeft een iets groter gat zodat de buis erin past. De manier waarop het buizen op hun plaats houdt, is dat het de buis tegen zichzelf aandrukt. De klem heeft twee kaken die hiervoor zijn ontworpen. Je kunt buisklemmen gebruiken om leidingen permanent of tijdelijk op hun plaats te houden. Buisklemmen zijn er in verschillende soorten en maten. Ze hebben verschillende diameters. Verschillende soorten buisklemmen kunnen worden gebruikt voor verschillende behoeften en situaties. De meest voorkomende buisklemmen die in bouwconstructies worden gebruikt, zijn de vleugelmoer en de C-klem. Geen enkel huis of ander type gebouw kan een leidingsysteem hebben zonder deze klemmen. Dit is een noodzakelijke tool om te gebruiken, bijvoorbeeld voor de leidingen van keuken- of badkamer kranen.

Soorten buisklemmen

Bij het kopen van een buisklem in een bouwmarkt heb je de keuze uit een groot aantal mogelijkheden. Verstelbare buisklemmen, gedempte buisklemmen, stijve klemmen, u-bouten, tweebouts buisklem, driebouts buisklem, juk-type buisklem, steigerbuisklem en verlengde buisklemmen zijn enkele van de vele soorten van buisklemmen die je op de markt kunt kopen. Buisklemmen worden ook gemaakt van verschillende materialen zoals staal en PVC. Als je er een koopt, moet je ervoor zorgen dat je eerst de diameters van je leidingen meet. Afgezien daarvan moet je ook de pijp lay-out controleren. Zo kun je het juiste type en maat buisklemmen aanschaffen.

Waarom gebruik je buisklemmen?

Buisklemmen zijn de reden waarom leidingen op hun plaats blijven. Door dit kleine materiaal stort de reeks verbindingen van buizen in een gebouw niet zomaar in. Leidingen hebben de neiging om hun stabiliteit te verliezen door vele redenen, zoals trillingen, natuurrampen of bepaalde druk. Een buisklem zorgt er in principe voor dat het niet uitmaakt wat voor soort bewegingen je buizen doorstaan, ze blijven altijd op hun plaats. Dit is een van de vele dingen die je moet installeren om een ​​goed gestabiliseerd leidingwerk in je huis of een ander structureel gebouw te hebben. Daarom is het belangrijk om meerdere buisklemmen te laten installeren, vooral in hoeken. Zorg er wel voor dat de installatie van je buisklemmen goed gebeurt.

You might also like

Bouw

Wat zijn damwanden?

Damwanden zijn een soort constructiemateriaal gemaakt van staal en zijn verkrijgbaar in verschillende bouwmarkten zoals beplatingswinkel.nl. Het heeft aan beide zijden in elkaar grijpende randen

#Mindey

@mindey